Bitcoin sistemic

bitcoin sistemic

Libra ar urma să ofere, începând cu primul semestru dinun nou mod de plată în afara circuitelor bancare tradiționale: gigantul IT se dorește a fi piatra unghiulară a bitcoin sistemic nou ecosistem financiar fără barierele diverselor valute, un instrument susceptibil să intereseze în special persoanele excluse din sistemul bancar, în țările emergente, spre exemplu. Cu ocazia unui seminar al Băncii Centrale Europene din Portugalia, guvernatorul Băncii Angliei BoE Mark Carney a lansat un avertisment: dacă proiectul Facebook se va dovedi un succes, "va deveni instantaneu sistemic și va trebui supus celor mai bune norme de reglementare".

Acesta a subliniat că va urmări această monedă bitcoin sistemic "foarte atent", cu ceilalți membri din G7 și cu autorități de reglementare precum Fondul Monetar Internațional. Și ministrul francez de Finanțe Bruno Le Maire și-a exprimat rezervele.

bitcoin sistemic

În schimb, ca acest lucru să devină o monedă suverană, nu poate fi vorba", a spus ministrul. Portofel virtual Atacând, la zece ani după bitcoin, sulfurosul domeniu bitcoin sistemic criptomonedelor, afectat de scandaluri de piratare și bitcoin sistemic spălare de bani, Facebook se lansează într-o provocare de anvergură, cu atât mai mult cu cât se confruntă cu o criză de încredere după o serie de scandaluri legate de bitcoin sistemic datelor bitcoin sistemic.

bitcoin sistemic

Utilizatorii vor dispune pe telefoanele mobile de un portofel digital, "Calibra" - integrat direct de Facebook pe serviciile Messenger și WhatsApp - pentru a face cumpărături, pentru a primi sau trimite bani, aau explicat responsabili ai proiectului.

Dar Libra este un sistem "deschis": codul bitcoin sistemic informatic nu este protejat de drepturi de autor, ceea ce înseamnă că orice dezvoltator, companie sau instituție îl poate integra în serviciile sale.

Intrarea Facebook și a celor peste 2 miliarde de utilizatori în această arenă ar putea constitui un "punct de inversiune" pentru sector, spune Lou Kerner, investitor și specialist recunoscut în domeniu, deoarece l-ar populariza marelui public.

Ideea ilustrează dorința rețelei sociale de a se diversifica dincolo de publicitatea online, baza modelului bitcoin sistemic economic, el însuși bazat pe datele personale: "Ar putea fi una dintre cele mai importante decizii din istoria Facebook" pentru a găsi noi motoare de creștere, spun și analiștii de la RBC. Grupul american a decis să încredințeze gestionarea Libra unei entități independente din Geneva și formată dion companii precum Mastercard și Visa, serviciile de plăți Stripe și PayPal, companiile de ride-sharing Lyft și Uber sau rețeaua Women's World Banking, care ajută femeile defavorizate din țările emergente să aibă acces la servicii financiare.

Acest lucru ar putea permite garantarea stabilității noii monede virtuale pentru a evita enormele fluctuații care au bitcoin sistemic imaginea criptomonedelor.

bitcoin sistemic

Asigurări Proiectul ar putea permite accesul la comerțul online și la alte servicii financiare pentru peste un miliard de persoane "excluse din sistemul bancar", spune Dante Disparte, de la asociația Libra. Monedele folosite pentru a cumpăra Libra vor servi drept rezervă și garanție a monedei virtuale, a cărei valoare va fi indexată pe un coș de monede tradiționale. Ca și alte bitcoin sistemic virtuale, Libra se va baza pe tehnologia "blockchain" un fel de imens registru public care servește pentru transferul de bitcoin sigură și ușoară virtuale rapid, anonimizat și securizat.

  • Bitcoin a atins
  • Ayyar a subliniat, de asemenea, comentariile recente ale preşedintelui Rezervei Federale Jerome Powell, care păreau să recunoască puterea potenţială a monedelor digitale, drept un alt factor care a determinat creşterea din ultimele 24 de ore.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

  • Bitcoin — moneda viitorului sau o iluzie volatilă?
  • Adăugați în lista de dorințe Instalați Traduceți descrierea în română folosind Google Traducere?

Asevedeași