Chineză bitcoin. China testează propria monedă virtuală, dar n-o confunda cu Bitcoin, Etherum sau Libra

chineză bitcoin

chineză bitcoin

Bitcoin a scăzut la jumătate din valoarea maximă atinsă în aprilie, pe fondul interdicției criptominării în China Jucătorii din piață spun că de vină sunt îngrijorările privind extinderea acțiunilor Chinei de a interzice minarea. Bitcoin a atins nivelul de Scăderea vine în contextul aplicării unor restricții mai mari asupra criptomonedelor în China, unde, vineri, autoritățile din provincia de sud-vest Sichuan au ordonat închiderea proiectelor de minare bitcoin.

Consiliul de Stat, executivul Chinei, a promis, luna trecută, că va interveni pentru închiderea minării și comerțului cu monede chineză bitcoin, ca parte dintr-o serie de măsuri de controlare a riscurilor financiare.

chineză bitcoin

Companiile care minează bitcoin — proces care consumă mult curent electric — țin în mod normal un număr mare de monezi virtuale, iar orice mișcare de vânzare a cantităților uriașe duce la scăderea prețurilor. Banca centrală a Chinei a transmis, luni, că le-a cerut, recent, unor bănci și instituții de plăți să acționeze mai mult pentru a interzice tranzacționarea cu criptomonede.

Banca Agricolă din China, al treilea cel mai chineză bitcoin creditor după chineză bitcoin, a afirmat că urmărește ghidul Băncii Populare a Chinei și că va verifica antecedentele clienților, pentru a descoperi activitățile ilegale ce implică minarea cripto și tranzacțiile.

chineză bitcoin

Reducerea criptominării pentru atingerea obiectivelor chineză bitcoin neutralitate climatică Sichuan este o provincie bogată în hidroenergie, potrivit Financial Times.

Provincia chineză a fost folosită ca o locație în ultimă instanță pentru operațiunile de minare, după ce chineză bitcoin fost alungate din provinciile care depind de curentul electric produs pe bază de cărbune. Guvernele din locuri aflate în topul criptominării - Xinjiang, Yunnan și Qinghai - au anunțat luna aceasta planuri de a destructura chineză bitcoin de minare.

chineză bitcoin

Asevedeași