Bitcoin impozitarea

Tratamentul fiscal al tranzacțiilor cu criptomonede în românia: ce taxe și impozite trebuie plătite

Cum se impoziteaza castigul din criptomonede? Cat este impozitul? Cum se calculeaza?

Asadar, daca ai cumparat criptomonede in valoare de euro si acum le-ai vandut cu euro, vei plati impozit pe diferenta de euro. Daca ai avut si comisioane cu tranzactiile, le scazi si pe acelea bitcoin impozitarea directe ale tranzactiei.

este luno bitcoin legit

Dupa caz, se pot adauga contributiile la sanatate CASS in suma fixa de lei. Vei plati insa si CASS doar daca: a profitul obtinut din vanzarea criptomonedelor este mai mare de lei — echivalentul a 12 salarii minime brute bitcoin impozitarea b nu ai platit deja CASS pentru alte venituri realizate in acelasi an cu exceptia veniturilor din salarii. Ce se intampla daca vreau sa vand doar o parte din criptomonedele cumparate?

Tratamentul fiscal al tranzacțiilor cu criptomonede în românia: ce taxe și impozite trebuie plătite

Se pare ca leguitorul nu a mers in detaliu cand bitcoin impozitarea reglementat impozitarea criptomonedelor si nu a stabilit reguli distincte pentru situatii particulare. Asa ca, cel mai simplu este sa te raportezi exact la suma platita pentru cumparare versus suma obtinuta la vanzare.

bitcoin graph live

Asadar, in exemplul de mai sus, vei plati impozit pe cei Euro profit euro la vanzare minus euro la cumpararechiar daca tu ai obtinut acest profit doar din vanzarea unei parti a criptomonedelor cumparare adica ai mai bitcoin bitcoin impozitarea si cu 0,1 BTC in cont. Desigur, intr-o atare situatie cand vei vinde si restul de 0,1BTC vei plati impozit si pentru aceasta tranzactie, raportat la pretul obtinut la vanzare.

 • Ghidul complet pentru impozitul pe Bitcoin în
 • Redacția apr.
 • Bitcoin stocks market

Ce se intampla daca fac trading? Cum vei calcula pretul de vanzare pentru a stabili impozitul? Este din nou o situatie particulara pe care legiuitorul nu a reglementat-o separat. Datorez impozit daca am cumparat criptomonedele in anii trecuti? Datorezi impozit pentru vanzarea de criptomonede efectuata in acest an, chiar daca ai cumparat in anii anteriori criptomonedele.

Legalitatea monedei bitcoin după țară sau teritoriu

Cum declar castigul si cand platesc bitcoin impozitarea Castigul din criptomonede il declari prin declaratia unica. Practic pana la 15 mai ai obligatia sa declari castigurile realizare din vanzarea de criptomonede bitcoin impozitarea anul si sa platesti impozitul aferent. Atentie — termenul limita de declarare a castigului si de plata a impozitului poate fi decalat — consulta mereu site-ul ANAF pentru o informatie actualizata. Am vandut in pierdere.

Cum se impoziteaza castigul din criptomonede?

Mai platesc impozit? Este discutabil si depinde de la caz la caz. Regula este ca platesti impozit daca in bitcoin impozitarea unui an calendaristic ai obtinut profit din vanzarea criptomonedelor. Deci nu ne bitcoin impozitarea interesa daca intr-o tranzactie anume ai vandut pe pierdere ci daca la finalul anului ai iesit sau nu pe profit.

De exemplu ai cumparat 0,2 BTC cu euro si acum il vinzi pentru euro, desigur ca nu vei plati impozit.

Daca insa vinzi acum 0,1BTC cu euro si in decursul aceluiasi an vinzi restul de 0,1BTC cu euro, vei plati bitcoin impozitarea, pentru ca per total din cele doua vanzari cumulate ai iesit pe plus. Mai complicat este daca faci mai multe cumparari si vanzari, unele pe profit si altele nu, in acelasi piața de valori cumpărați bitcoin sau in ani diferiti.

Cel mai bine este ca dupa ce ai vandut criptomonede sa discuti cu un avocat si un contabil pentru a determina impreuna baza de impozitare si impozitul aferent. Cum dovedesc tranzactiile — pretul la care am cumparat si pretul la care am vandut?

 1. impozitarea veniturilor din criptomonede
 2. Astfel, pentru câştigurile obţinute din bitcoin şi alte criptomonede întermenul de depunere al declaraţiei unice este de 16 martie
 3. Bitcoin preț în iulie 2021
 4. Tratamentul fiscal al tranzacțiilor cu criptomonede — prevederi legate de conformare și aspecte care necesită clarificări 15 aprilie Material de opinie de Raluca Bontaș, Partener, și Cătălin Barbu, Consultant Senior, Global Employer Services, Deloitte România Interesul pentru monedele virtuale a căpătat o amploare tot mai mare în ultimii ani.
 5. Этих людей изумить чем-то просто невозможно, подумал Олвин.

Pastreaza dovada transferului de bani sau a platii cu cardul catre exchange. Pastreaza dovada ordinelor de cumparare si vanzare astfel cum acestea apar in exchange-ul cu care ai lucrat.

Pastreaza dovada tuturor tradeurilor. Pastreaza dovada vanzarii criptomonedelor si a incasarii banilor in contul tau bancar. Este recomandat sa ai intreaga evidenta in cazul unui control al organelor fiscale. Pot sa nu declar castigurile din criptomonede?

Ghidul complet pentru impozitul pe Bitcoin în 2020

Tine cont ca autoritatile fiscale pot solicita informatii privind tranzactiile tale cu criptomonede exchange-urilor, la fel cum poti obtine informatii despre sumele de bani catre intra si ies din conturile tale bancare direct de la banca. Asadar, iti recomand sa iti declari castigurile si sa platesti impozitul aferent, pentru a evita penalitati si dobanzi ulterioare, sau poate chiar un dosar penal.

cum de a crea un robinet bitcoin

Vei declara profitul realizat din bitcoin impozitarea criptomonedelor in anul prin declaratia unica pe care o vei depune pana la 15 mai si vei plati impozitul datorat pana la aceeasi data.

In acelasi fel, vei declara profitul realizat din vanzarea criptomonedelor in anul prin declaratia unica pe care o vei depune pana la 15 mai si vei plati impozitul datorat pana la aceeasi data.

Dupa caz aceste termene pot fi prelungite.

 • Legalitatea monedei bitcoin după țară sau teritoriu - Wikipedia
 • Similar cu alte forme de proprietate acțiuni, obligațiuni, proprietăți imobiliaresuportați câștiguri de capital și pierderi de capital atunci când vindeți, tranzacționați sau înstrăinați în alt mod bitcoinul dvs.
 • 1 dogecoin la bitcoin

Ai nevoie de ajutor? In general tranzactiile cu criptomonede sunt complexe si nu va fi usor de stabilit baza de impozitare si impozitul aferent. Ar fi pacat sa platesti mai mult impozit decat trebuie sau mai rau, sa te trezesti bitcoin impozitarea un control fiscal si o acuzatie de evaziune fiscala.

website trading bitcoin indonezia

Asadar, daca tot ai iesit pe plus din tranzactiile cu criptomonede si vrei sa fi safe, consulta un avocat. La Legalway te putem ajuta cu consultanta juridica si fiscala necesara astfel incat sa platesti doar impozitul necesar conform normelor legale in vigoare, dar sa fii si in siguranta in cazul unui control al organelor fiscale.

CRITICAL BITCOIN UPDATE! ELON'S TWEET BEHIND THE BITCOIN DUMP! THIS WILL SHAKE THE CRYPTO MARKET!

Trade safe!

Asevedeași